Başkan Dinç, “Eğitim Bizim İçin Tarihi Bir Sorumluluktur”

Geri

Başkan Dinç, “Eğitim Bizim İçin Tarihi Bir Sorumluluktur”

2 Haziran 2015

Her Yıl Her Okula Bir Proje ile okulların donanım eksikliklerini gidererek Türkiye’ye rol model teşkil eden Başkan Dinç, Çankırı mücavir alanda yer alan okulların dışında ilçelerden gelen talepleri de geri çevirmeyerek minikleri Z Kütüphane ile buluşturdu. Şabanözü, Kurşunlu ve Eldivan halkını Z Kütüphane ile tanıştıran Dinç, Çerkeş ve Ilgaz’ı da Z Kütüphane’ye kavuşturdu. 

Çerkeş TOKİ Ortaokulu’nda Z Kütüphane ve 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı ile Ilgaz Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nda Z Kütüphane açılışı gerçekleştiren Dinç, öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında memnuniyetini dile getirdi. Öğrencilerle birlikte Z Kütüphaneyi gezen öğretmenler, öğrenciler ve halk, Dinç’e şükranlarını sundu.

 

“Eğitim İçin Birim Oluşturan Tek Belediyeyiz, Başka Örneği Yok!” 

Z Kütüphanelerin açılışında konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, ülkeyi sevmenin icraatlarla olacağını belirterek bu yüzden çalışmalara eğitimden başladıklarını söyledi. Başkan Dinç, nitelikli insan yetiştirmek felsefesi çerçevesinde öncelikli olarak çocuklara ve kadınlara verilen hizmetlerin temelini eğitimin oluşturduğunu ifade etti. Güçlü toplumun temelinin iyi yetiştirilmiş çocuklarla atılacağını vurgulayan Dinç, “Eğitimle ilgili özel bir birim kurarak Milli Eğitime ciddi katkılar sağlayan tek Belediyeyiz, başka örneği yok!”diye konuştu. Dinç, kültürlü ve donanımlı insanlar olmak için öğrencilere ders çalışmaları, sanat ve sporla uğraşmaları, bol bol kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Dinç, çocukların yetiştirilmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü de belirterek “Çocuklarımızın başucunda bir kitap olması sizlerin gayretine bağlı.” dedi.

 

“Çocukların Yetişmesi Uğruna Bu Kadar Çaba Sarf Eden Tek Belediye Başkanı” 

Törene katılan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, konuşmasında Başkan Dinç ile ilgili övgü dolu sözlere yer verdi. Kitap ve kütüphaneleri, kadim medeniyetin dinlenme yeri ve huzur evleri olarak nitelendiren Yazıcı, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in bu kadim medeniyetin aktarılmasında yaptığı eğitim çalışmaları ile büyük ve önemli bir rol üstlendiğini belirterek “ Birçok yerde görev yaptım, ancak çocuklarımızın iyi yetişmesi uğruna bu kadar çaba sarf eden bir Belediye Başkanını sadece Çankırı’da gördüm. Kendisine bu azmi için canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

 

TDED Çankırı Şubesi’nden Okullara Kitap Desteği

Z Kütüphane açılışlarına katılan TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ve dernek üyeleri, Çerkeş TOKİ Ortaokulu ile Ilgaz Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Z Kütüphanesi’ne 200’er kitap bağışladı.