Başkan Dinç: Çankırı - Japon Kucaklaşmasını Gerçekleştireceğiz

Geri

Başkan Dinç: Çankırı - Japon Kucaklaşmasını Gerçekleştireceğiz

16 Aralık 2013

Gerçekleştirilen toplantıda Japon firmasının Çankırı'ya yapacağı lastik fabrikası ile ilgili konular görüşülürken, yapılacak yatırımın şehrimiz adına kazanımları ve katkıları ele alındı.

Çankırı'ya yapılacak yeni fabrika ile Türk - Japon ilişkilerinin daha da gelişeceğini belirten Başkan Dinç, Çankırı olarak her zaman kardeşliğe ve dayanışmaya açık olduklarını ifade etti. Fabrikanın açılması ile birlikte sosyo kültürel olarak bir gelişme yaşanacağını söyleyen Dinç, "Bizler burada ticaret yapmanın yanı sıra Çankırı - Japonya yakınlaşmasını sosyo kültürel yönden yaşatmaya çalışacağız. Yaşanacak kültürel gelişmeler zaten ticari ilişkileri kolaylaştıracak ve canlandıracaktır. Çankırı'mız adına Japonların yapacağı her türlü çalışmayı ve projeyi destekleyeceğiz. Elimizden gelen bütün yardımı yapacağız" diye konuştu.   

Japonların Çankırı'ya gelmekten asla pişman olmayacaklarının altını çizen Dinç, Çankırı'da her türlü imkanın mevcut olduğunu ve geçen her yılda imkanların daha da artacağını belirtti. Yapılan yatırımlar ile birlikte halkın Çankırı'da kalmasının sağlanacağını söyleyen Dinç, çalışma alanlarının artmasıyla birlikte göçlerin de önüne geçileceğini ifade etti. Başkan Dinç, son olarak Japonya'daki  Shizuoka şehri ile Çankırı'nın 'kardeş kent' olduğunu söyledi.

Fabrikanın Türkiye CEO'su Fujimoto, 2015 Ağustos ayından itibaren üretime başlayacaklarını ve toplam 700 kişi kapasitesi ile çalışacaklarını belirtti. 2019 yılında bu sayının 2000 kişiye çıkacağını ifade eden Fujimoto, Çankırı'da olmaktan ve yatırım yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken, Belediye Başkanı İrfan Dinç'e kendileri için sağlamış olduğu destekten dolayı teşekkür etti.