Başkan Boz’dan Yeni Talimat: “Pazaryerleri Her Hafta Yıkanıp İlaçlanacak”

Başkan Boz’dan Yeni Talimat: “Pazaryerleri Her Hafta Yıkanıp İlaçlanacak”

9 Temmuz 2018

İcraatları ve yerinde çözüm anlayışı ile kısa zamanda vatandaşların memnuniyetini kazanan Belediye Başkanı Hüseyin Boz’un verdiği yeni talimat ile Çankırı merkezde haftanın iki günü kurulan pazaryerleri Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından itina ile yıkanacak ve ilaçlanacak.  Uygulama kapsamında Pazar esnafının da temizlik çalışmalarının başlaması ile tezgâhını toplayarak ekiplere yardımcı olması bekleniyor.

Her alanda yaşanabilir bir Çankırı için çalışmaları hızlandıran Çankırı Belediyesi, vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan pazar alanlarını her Çarşamba ve Pazar günü tazyikli su ile yıkayarak temizleyecek. Ekipler, çöplerin toplanmasının ardından yapacakları yıkama çalışmalarını çevre dostu biosidal ürünlerle ilaçlayarak devam ettirecek. Zabıta ekipleri ise konu ile ilgili gerekli uyarıları yapacak.  Belediye Başkanı Hüseyin Boz’un vatandaşların sağlığı için başlattığı uygulama için Pazar esnafının da yardımcı olmalarını beklediklerini kaydetti. Boz, “Çarşamba ve Pazar günleri şehri merkezinde kurulan pazaryerlerinde pazarın kurulmasının ardından çöpler temizlenecek, alan yıkanacak ve ilaçlanacak. Bu konuda özellikle Pazar esnafımızın ekiplerimizin temizlik çalışmalarına başlamalarının ardından tezgâhlarını toplamaları bu uygulamamızın devamlılığı için önem taşıyor. Onların da anlayış göstererek ekiplerimize yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Sıcak bir yaz dönemi geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek durumları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.