Başkan Boz, Koltuğunu Özel Çocuklara Devretti

Başkan Boz, Koltuğunu Özel Çocuklara Devretti

7 Aralık 2018

Belediye Engelliler Koordinasyon Merkezi üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak amacı ile Belediye Başkanı Hüseyin Boz’u makamında ziyaret etti. Özel çocuklar, Belediye bünyesinde aldıkları kurslar kapsamında yaptıkları ahşap oyuncak arabayı Başkan Boz’a hediye etti. Çocukların hediyesi karşısında büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Başkan Boz da onlara sürpriz yaparak Başkanlık koltuğunu özel çocuklara devretti. Kısa süreliğine de olsa Belediye Başkanı olmanın heyecanını yaşayan çocuklar, herkese iş imkânı, daha çok park, voleybol oynayacakları alanlar gibi isteklerde bulundu. Sosyal belediyecilik kapsamında engeli olan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini belirten Boz, “ Tüm engelleri yüreğimizdeki sevgi, merhamet, iyilik ve inançla aşacağımıza canı gönülden inanıyorum. Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü’nün büyük bir bilinç oluşturmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Özel Çocuklarımız Allah’ın Emaneti”

Çankırı Belediyesi, ailelerden gelen talepler üzerine bedensel engeli olan dört çocuğa tekerlekli sandalye temin etti. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, çocukları ve ailelerini evlerinde ziyaret ederek tekerlekli sandalyeleri yerine ulaştırdı. Başkan Boz, “Engeli olan kardeşlerimiz, Yüce Allah’ın bizlere bu dünyadaki emanetlerindendir. Bu emanete sahip çıkmaya, korumaya, haklarını savunmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmak, Çankırı’yı engelsiz bir şehir haline getirebilme gayretinin sonucudur.  Belediyemiz bünyesinde sadece engelli vatandaşlarımıza hizmet vermesi için kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezimiz bile bunun en somut örneğidir. Merkezimiz aracılığı ile bu özel kardeşlerimize ulaşıyor, elimizden geldiğince dertlerine derman buluyor ve mutluluklarına ortak oluyoruz.” dedi. Boz, çocuklarla tek tek ilgilenerek aileleri ile sohbet etti.