Başkan Boz, “Kitapların Her Yerde Okunabileceğini Göstermek İstedik”

Başkan Boz, “Kitapların Her Yerde Okunabileceğini Göstermek İstedik”

4 Nisan 2019

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi, Kütüphaneler Haftası’nın 55. yıl dönümünde farklı bir etkinlik düzenleyerek çocukları hem kitaplarla hem de geleneksel masallar ve oyunlar ile buluşturdu. Çankırı’da ilkokul düzeyinde eğitim gören çocuklar, Belediye tarafından şehre kazandırılan Tarihi Çamaşırhane Müzesi, Çivitçioğlu Medresesi, Gemi Kütüphanesi ve Millet Kıraathanesi ile Tren Kütüphanesi’nde kitap okuma etkinliklerine katıldı. Etkinliğin ardından Çankırı Belediyesi masal anlatıcıları, çocuklara anlattıkları geleneksel masallar ve kukla oyunları ile onları hayal dünyasına yolculuğa çıkardı. Çocuklar kitap okumaya mola verdiklerinde ise geleneksel çocuk oyunları ile tanıştı. Kitap okuma etkinliğine katılan çocukların,  eski kültürel değerlerimize ve sosyal yaşantıya şahitlik ederken farklı mekânlarda kitap okuyarak önemli bir kültürel etkinliğe imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “Bu etkinliğimizde; çocuklarımızda kitap okuma bilinci oluşturmak ve kitaplarını gittikleri her yerde okuyabileceklerini onlara göstermek istedik. Çankırı, halk kütüphanesinin yanı sıra Uçak, Tren ve Gemi Kütüphaneler gibi farklı kültürel mekânlara sahip bir şehir. Bu açıdan da Çankırı’nın kitapseverler için özel bir şehir olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın yürüdüğü yollarda dikenler ve cehalet değil, çiçekler ve kitaplar olsun istiyoruz.” şeklinde konuştu.