Başkan Boz “Gönül Belediyeciliğinin En Güzel Örneğini Vereceğiz”

Geri

Başkan Boz “Gönül Belediyeciliğinin En Güzel Örneğini Vereceğiz”

10 Aralık 2018

 

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Hüseyin Boz, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 70. yıl dönümü dolayısı ile tüm dünya insanlığının İnsan Hakları Günü’nü ve Demokrasi Haftası’nı kutladı.  Boz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hangi koltuklarda hangi sorumlulukları üstlenirsek üstlenelim gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras; bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması, farklılıkların kabulü ve karşılıklı anlayıştır.  Ancak bunu başaran toplumlar, dünya huzuru ve barışına katkı sağlayabilirler. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) de Veda Hutbesi’nde insan hakları ile ilgili önemli mesajlar vermiştir. Yaşam hakkı, mülkiyet hakkı, iffet/namus dokunulmazlığı, eşitlik hakkı gibi temel insan haklarını içeren evrensel mesajlar ile yaklaşık 1400 yıldır bizlere rehberlik etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, insan haklarını sekteye uğratmadan, ekibimiz ve halkımız ile birlikte “gönül belediyeciliğinin” en güzel örneğini vereceğimize inanıyorum. Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günümüz kutlu olsun.”