Başkan Boz, "Çanakkale Zaferi, En Büyük Gönül Hareketidir"

Geri

Başkan Boz, "Çanakkale Zaferi, En Büyük Gönül Hareketidir"

19 Mart 2019

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü münasebeti ile bir arada olmaktan, her biri bir Mehmetçik olan milletimizin aziz hatırasını, inancını ve cesaretini içinde barındıran bu yüksek ruhu özümüzde taşımaktan gurur ve mutluluk duyduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Milli birlik ve beraberlik sicimi ile gıpta edilecek bir şekilde birbirine ilmek ilmek işlenen milletimizin tarih sahnesine kaydettiği en büyük savaşlardan ve zaferlerdendir Çanakkale. Bağımsızlık, vatan sevgisi ve milli değerleri uğruna hangi koşulda olursa olsun savaşmaktan çekinmeyen gözü pek Türk milletinin, imkânsızlıklara rağmen yazdığı destandır, gelecek kuşaklara ise yegâne mirastır. Bu yüzden en büyük gönül hareketidir Çanakkale! Verilen canlar, dökülen kanlar ile düşmana verilmeyen bu mirasın varisleri olarak; bu milli şuuru korumak ve nesilden nesile aktarmak en önemli vazifelerimizdendir.

Dünya tarihine baktığınız zaman gelişmiş ülkelerin, kaybettikleri savaşları bile özellikle sinema sanatını kullanarak insan hikâyeleri üzerinden ballandıra ballandıra anlattıklarına şahit oluyoruz. Çankırı’da iş sektöründe istihdam edilen Japon kardeşlerimiz var. Onlarla sohbet ettiğimizde çocuklarını Hiroşima ve Nagazaki'ye götürerek onlara milli bir şuur kazandırmaya ve nereden nereye geldiklerini göstermeye çalıştıklarını anlatıyorlar.  Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi mutlaka Çanakkale ve Sarıkamış'a götürmeli, o ruhu ve şuuru onlara vermemiz gerekiyor. Çünkü bir değil, bin Hiroşima’dır Çanakkale! Osmanlı’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar mağlup olup bize kin ve nefret besleyenlere soruyorum: Bizim topraklarımızda ne işiniz vardı? Bilmez misiniz ki; Çanakkale geçilmez, Anadolu geçilmez, Türkiye geçilmez!

Onlar, dönmeyi hiç düşünmediler. Demokrasi söylemini kendisine kılıf edinmiş Batıya, insanlık dersinin verildiği bu topraklarda biz de özümüzden ve sözümüzden dönmeyi düşünmedik, düşünmeyeceğiz de. Gönül ehl-i olmaya, kalb-i selim yaşamaya söz verdik.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu uğurda can veren onur ve gurur abidelerimiz olan tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, şükran ve minnet ile anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”