Başka Şehirlerden Memleketimize Övgüler Yağıyor

Başka Şehirlerden Memleketimize Övgüler Yağıyor

22 Mart 2017

İnsani yardım dernekleri alanında faaliyet gösteren Türkiye Yardım Sevenler Derneği Akçakoca Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerinin şehirleri tanımak ve farklılıkları kendi şehirlerine taşımak amacı ile ülkenin farklı şehirlerine düzenledikleri kültür gezilerinin yolu Çankırı’dan geçti. Çankırı’ya geldiklerinde beklentilerinin çok üstünde bir şehir kimliği ile karşılaştıklarını belirten misafirler, şehrin tarihi, kültürel ve turistik değerlerine hayran kaldı. Konuklar, belediye tarafından mezbelelikten kurtarılan Çankırı Kalesi’nden şehri izlerken yapımı tamamlanan Türkiye’nin en büyük cam seyir terasını da gördü. Belediyenin restore ederek yaşayan mekânlar haline getirdiği Tarihi Çamaşırhane ve Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi de büyük takdir topladı. Tarihi mekânların ardından Uçak Kütüphane’yi gezen dernek üyeleri,  Temalı Kütüphaneler hakkında bilgi aldıktan sonra Gemi Kütüphane ve gölet alanı çalışmalarını da yerinde inceledi. Yürütme Kurulu Üyelerinden Ülkü Solak, “ Uçak-Tren-Gemi Kütüphane ve gölet çalışmaları çok farklı projeler. Her şey çocuklar ve gençler için diyen bir derneğin üyeleri olarak her şehir Çankırı gibi olmalı. Gittiğimiz her yerin, Çankırı gibi çocuklara ve gençlere duyarlı olmasını istiyoruz. Böylesi farklı projeleri şehrinize uygulayan bir Belediye Başkanına sahip olmanız büyük şans.” ifadelerini kullandı.