Basın Sordu, Başkan Hüseyin Boz Cevapladı

Geri

Basın Sordu, Başkan Hüseyin Boz Cevapladı

9 Temmuz 2018

 

Seçim Süreci Bitti, Şimdi Hizmet Zamanı

24 Haziran seçimlerinin Çankırımıza ülkemize  hayırlı olmasını temenni ediyorum. 14 yıl Belediye Başkanlığımızı yapan değerli başkanımız İrfan Dinç Beyefendiye Çankırımıza kazandırdıkları ve hizmetleri için kendilerine teşekkür ediyorum. İrfan Bey’in Milletvekili Aday Adayı olması sebebi ile boşalan belediye başkanlığı makamına genel merkezimiz teşkilatımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın kararı ile yaklaşık 2 ay önce göreve başladım. İlk 10 gün çok yoğun ziyaretler oldu. Daha sonra Ramazan ayı seçim süreci başladı. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren esnafımızı ziyaret ettik. Vatandaşımız göreve yeni başlayan belediye başkanından neler bekliyor, ne istiyor diye istişarelerde bulunduk. Az da olsa gidemediğimiz yerler oldu onları da zaman buldukça ziyaret edeceğiz. Seçim sürecimiz bitti, artık, hizmet zamanı.

 

Projeler Hızla Tamamlanacak

Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın devamında göl projemiz var, çalışmalar devam ediyor. İtfaiye binamız devam ediyor. Güzel Sanatlar Lisesinin yanında üst geçit projemiz devam ediyor. Uzunyol çalışmaları son aşamasına geldi. Karataş Hamamı’ndaki Tuz Rehabilitasyon Merkezi bitmek üzere. Radyo Müzemiz tamamlandı buna benzer devam eden işlerimizi sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Devam eden projeleri en kısa sürede tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın acil olarak talep ettiği işlerin başında Alparslan Türkeş Parkı yapımı geliyor. Önümüzdeki 1 ay içerisinde Alparslan Türkeş Parkının ihalesini gerçekleştirmiş olacağız.

 

Sorunlara Yeni Çözümler Yeni Projeler

Otoparkla ilgili şehrimizde ciddi sıkıntılar var.  Göreve geldiğim günden beri birim müdürlerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bununla alakalı çözüm ürettiğimiz ve üretmeye çalıştığımız noktalar var. PTT arkasında Karatekin Parkı yanındaki şu an otopark olarak da kullanılan yere 4 katlı otopark düşüncemiz var. Ahmet Yesevi Camii yanında bulunan mevcut otoparkı da 2 katlı otoparka dönüştürmek istiyoruz. Yine Güneş İlkokulunun karşısında, çay kenarında bir otopark düşüncemiz var.  Buraya seyyar katlı otopark düşüncemiz var.  Çay projesi başladığında bu seyyar otoparkı başka bir yere taşıyabileceğiz.  İnşallah en kısa sürede bunları hayata geçireceğiz.

Yaranlar Caddesi ile Mehmetçik Caddesi arasında bulunan alanda hem yayalar için hem de araç trafiği için 20 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda bir köprü yapacağız. Bir hafta içinde ihalesi yapılacak ve bir iki ay içinde tamamlanarak şehrimize kazandırılmış olacak.

 

Atatürk Bulvarı’na Alternatif Bulvar

Şehir içinde Atatürk Bulvarı’nda şehir trafiği çok yoğun oluyor.  Araçların iki sıra park etmesinden kaynaklanan sıkıntılarda var. Tek şerit işliyor ve insanlar o yolda trafikle karşılaşıyor. Biz Atatürk Bulvarına alternatif bir yol nereye yapabiliriz diye düşündük. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu bulvarı  Aşiyan Köprülü Kavşak’tan  Uzunyola doğru, Cumhuriyet okulunun üstünden Mimar Sinan Öğrenci Yurdu  önünden karşıya geçip mezarlık  yoluna bağlantısı daha sonra da Yapraklı yoluna bağlantılı olacak şekilde 22 metre genişliğinde bir alternatif bulvar düşünüyoruz. Şehrimizi trafik yönünden rahatlatacak en önemli projelerden biri olacak.  Hem Buğday Pazarının Aksu ve hastane geçişini sağlayacak hem de Aksu ve hastane tarafından insanlarımızın şehir içine girmeden bu bulvarı kullanabilecek. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.  

 

Sel Baskınları İçin Acil Eylem Planı

Hem dünyada hem de ülkemizde son yıllarda yağmurlar ani ve şiddetli oluyor.  Bununla alakalı şehrimizin bazı noktalarında ev ve iş yerlerini su basıyor. Bununla alakalı çözmemiz gereken noktalar üzerinde çalışıyoruz. Bu noktada kaleden gelen suyun bulvara inmeden yukarıda nasıl kontrol altına alabiliriz üzerine düşünüyoruz. Kaleden gelen su önce bulvara, ardından kucaklama taşına oradan da fuar yoluna kadar geliyor ve o bölgelerde de su baskınları yaşanıyor.  “Kalenin eteklerinden gelen suyu olduğu yerde kontrol ederek yer altına nasıl alırız?” diye çalışma başlattık. ÇASKİ Müdürlüğümüz belediyenin önünde ve yanında çalışmalara devam ediyor. DSİ Müdürlüğünden destekler alarak kale altında çalışmalar da başlayacak. Bu çalışmalar sonrasında, afet durumunda olmayan yağmurlarda, su baskınları olmayacak şekilde bu sorunu çözmüş olacağız.  En son yağan yağmurda 66 vatandaşımız mağduriyet yaşadı. Dolayısı ile bunu öncelikli konular arasına aldık.

 

Şehre Yeni Parklar Yapacağız

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün kısa vadede yapacağı yerler var. Karataş Hamamının yanındaki yer yeşil alan olacak. Çarşamba Pazarının orada, KYK yurdu önündeki boş alana da güzel bir park yapacağız. Aksu Kurudere Aşiyan Köprü devamı da park olacak. Aşiyan köprülü kavşağının altının bir kısmı otopark bir kısmı da yeşil alan olarak değerlendirilecek.

 

Aldığımız Sözlerin Peşindeyiz

Gençlik ve Spor Bakanımız, Spor Vadisi Projemiz ile ilgili müjdeyi vermişti. Hükümet kurulduktan sonra bu projenin gerçekleşmesi için Bakanımızın peşinde olacağız. Tuz mağaramız için projemiz var. Çankırı’nın en iyi tanıtımının yapılabileceği bir yer. Burasıyla ilgili milletvekillerimizle teşkilatlarımızla konuştuk. Biz bunu devlet projesi ve milli proje haline getirmek istiyoruz. Daha sonra Çankırı’nın hem ülkede hem dünyada tanınır olduğunu asıl o zaman göreceğiz. Şu anda tadilat dolayısı ile kapalı olmasına rağmen aylık 5 bin insan mağarayı ziyaret ediyor. Bunların yüzde 99’u il dışından gelen misafirlerden oluşuyor. Bu rakam küçümsenecek bir rakam değil. Mağaradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra ben inanıyorum ki Çankırı’nın turizm atağı başlayacaktır.

Çay projemizle ilgili üzerinde durduğumuz gerçekleşmesini çok istediğimiz proje. Bununla alakalı olarak ilk etapta Aşiyan Köprülü Kavşak’tan başlayacak ve DSİ köprüsüne kadar devam edecek projeyi yapacağız. Bunun sözünü de almıştık. Hükümetimizin desteği ile yapacağımız diğer projeleri de şehrimize kazandırmak için geceli gündüzlü çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

İkinci Güdümlü Proje İçin Hibe Aldık

TCDD Parkının KUZKA’ dan 5 milyon TL hibesini aldık. Protokolünü yaptık.  Önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Bu parkımızı da yapacağız.

 

Tüm Mal Varlığım 200 Bin TL

Boz, gazetecilerden gelen sorular üzerine mal varlığını açıkladı. Bankada biriktirdiği 200 bin TL ile geçtiğimiz günlerde bir ev satın aldığını ifade eden Boz, bunun dışında herhangi bir mal varlığının bulunmadığına dikkat çekti.

 

Belediye Başkanlığı konusunda Net Yanıt

Bizim herkese kapımız açık. Belediye Başkanı olduğum süre boyunca vatandaşlarımız bize güvensin ve inansın. Verilen emanete asla ihanet etmeyiz. Herkese eşit mesafede duracak, imkânlarımızı değerlendirirken adil davranacağız.