Basın Mensupları Ekiplerin Karla Mücadelesini Yerinde İzledi

Basın Mensupları Ekiplerin Karla Mücadelesini Yerinde İzledi

13 Ocak 2017

15 gündür kar yağışının aralıklarla devam ettiği Çankırı’da, belediye ekiplerinin kar ve buzlanma ile mücadelesi devam ediyor. Şehrin genelinde çalışmalarını 7/24 yürüten ekiplerin karla imtihanına yerel ve ulusal basının temsilcileri de tanık oldu. Basın mensupları,  şehrin farklı alanlarında aynı anda yürütülen çalışmaları bizzat yerinde izledi.

Sabah 4 sularında başlayan kar yağışının ardından ekipleri tekrar organize ettiklerini belirten Belediye Fen İşleri Müdürü Serdar Bahçeci, “ Gün itibari ile yaklaşık 10 cm kar yağışı almış durumdayız. İlimiz 15 gündür son 10 yılın en yoğun kar yağışını almaktadır. Toplam kar yüksekliği 50–60 cm civarını buldu. Ekiplerimiz, 7/24 esasına dayalı olarak 15 gündür aralıksız çalışıyor. Bu kapsamda kaldırım temizliği, tuzlama çalışmaları ve kar kütlelerinin taşınması işlemleri devam ediyor. İlimizin farklı mahallelerinde, Abdulhalik Renda Mahallesi, Yenimahalle, Aksu Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Buğday pazarı Mahallesi, Esentepe, Fatih Mahallesi, Karatekin ve Karataş Mahalleleri ve Kırkevler Mahalleleri başta olmak üzere, şu anda kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Kaldırım temizliği çalışmalarımız, yaklaşık 200 kişilik ekiplerimiz ile devam ediyor. Meteoroloji tarafından Balkanlardan bir kar dalgasının geldiği ve dolayısı ile kar yağışının devam edeceği bildirildi. Çankırı Belediyesi olarak ekip ve ekipmanlarımız ile yeni kar dalgasına da hazırız. 2 adet tuzlama ve kar küreme kamyonumuz, donanımlı traktörümüz, 5 adet beko kepçemiz ve işçilerimiz ile birlikte olası kar yağışlarına karşı hazırlıklıyız. Hem eğitimin aksamaması hem de araç sürücüleri ve yaya güvenliğinin sağlanması açısından gerekli donanıma sahibiz. Karla mücadele çalışmalarında Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlükleri olmak üzere dört müdürlüğün ekipleri ile koordineli çalışıyoruz. Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in araç filomuzu yenilemesi bu çalışmaları daha da etkin kıldı. Karla mücadele çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.” diyerek basın mensuplarını bilgilendirdi.