“Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi’nde Sadece“Çankırı” Kelimesi ile 774 Belge Mevcut”

22 Şubat 2018

4. Şehir Tarihi Konferansı Çankırı’da düzenlendi. Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Vali Yardımcısı Abdullah, Aslaner, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başbakanlık Devlet Arşivleri Arşiv Uzmanı İbrahim Baş tarafından verilen konferansta; arşivciliğin önemi, genel özellikleri ve işleyiş şekli ile şehir arşivlerinin bulunduğu şehre katkısı hakkında bilgi verildi. Baş, yerel yönetim ve bürokrasinin şehrin tarihi ile ilgili arşivleri toplayıp tarayarak günümüze ve geleceğe ulaştıracak çalışmalara önem vermesinin ülkemizin ve dünya tarihini aydınlatması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Baş, şehir arşivciliği ile ilgili çalışmaları öne çıkarttığı ve bu çalışmaları önemli bir merkezde topladığı için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e ve ekibine teşekkür etti.