Başbakan Yıldırım, Çankırı Mitinginde Halka Hitap Etti

Geri

Başbakan Yıldırım, Çankırı Mitinginde Halka Hitap Etti

12 Haziran 2018

—Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek için 16 yıllık gelişimine bakmak lazım. Biz şov yapmıyoruz, hizmet yapıyoruz! AK Parti bu millete verdiği tüm sözleri tuttu.

— Bizim derdimiz halkımızın geleceğidir, Türkiye'nin geleceğidir. Çankırı'da 15 yılda, mevcut okulların 3'te biri kadar yeni okul yaptık.

—15 Temmuz alçak darbe girişimi gecesi Çankırı'daydım. O darbenin bastırılmasını Çankırı'dan yönettik. Onun için Çankırı o gece meydanlardaydı. O gece ay yıldızlı bayrağı indirmediniz. Ezanları dindirmediniz. Alçaklara hak ettikleri cevabı verdiniz. Çankırı oyuna gelmez. Türkiye'nin menfaatini her şeyin üzerinde tutar. Türkiye'nin tadı tuzu Çankırı'dan sorulur. Türkiye'nin sofrasında Çankırı'nın tuzu vardır. Sizler Türkiye'yi daha büyük hedeflere taşıma davamıza her zaman destek oldunuz, Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı yaptınız.

— Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyerek yetkiyi bir kez daha AK Parti'ye verecek miyiz? Biliyorsunuz bir yapım ittifakı var, bir de yıkım ittifakı var. Yapım ittifakı Cumhur İttifakı'dır. Cumhur İttifakı, Yenikapı ruhunun adıdır. FETÖ'ye karşı, teröre karşı, her türlü darbeye karşı ay yıldızlı bayrağı yere düşürmeyen ittifakın adıdır. Cumhur İttifakı'nı Meclis'e en güçlü şekilde taşımaya hazır mı Çankırı?

Değerli kardeşlerim gün ülkeye sahip çıkma günüdür. Bakın ülkemiz üzerinde emperyal güçlerin büyük oyunları var. Ülkemizin güneyinde bir terör devleti kurdurmak istiyorlar. Kürtlerin, Kürt vatandaşlarımızın kanıyla, canıyla orada bir yapay terör devleti kurdurmaya çalışıyorlar. Çankırı Türkiye'nin birliğinin, kardeşliğinin teminatı Çankırı, buna izin verir mi? Bütün şer güçlerini, terörü yok edinceye kadar bu mücadelemiz sürecek. 

Çankırı'da dikili bir ağaçları, hizmetleri var mı bunların? Şu İn Dağı dile gelse de konuşsa, o kıvrım kıvrım virajlar, Ilgaz Tüneli dile gelse de konuşsa. Bu ülkeye hizmet aşkımızı Çankırı çok iyi bilir. Yarenler diyarı çok iyi bilir." 

— Siyaset fikirle, hizmetle, projeyle olur. Böyle atıp tutmakla olmaz. Biz 16 yıl boyunca ülkemizi bir baştan bir başa bölünmüş yollarla donattık. İşte Çankırı-Karabük, Çankırı-Ankara, Kırıkkale-Çankırı-Kastamonu yollarının eski ve yeni halini biliyorsunuz değil mi? Nereden nereye geldik? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde çok büyük hizmetlere imza attık.

— Bugün dünyada yapılan 10 büyük projeden 6'sını Türkiye yapıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmemizi engelleyemeyecekler. Çankırı'dan girdik Diphan'dan çıktık. Ülkemizi bölünmüş yollarla, hızlı tren hatlarıyla, yeni üniversitelerle, şehir hastaneleriyle donatıyoruz. Türkiye'de 16 yılda aldığımız mesafeyi kabullenmekte muhalefet bile zorlanıyor.