Bakan Yıldırım, Başkan Dinç'i Takdir Etti

Geri

Bakan Yıldırım, Başkan Dinç'i Takdir Etti

13 Nisan 2016

Yapımına 2012 yılında başlanan ve Türkiye'nin en uzun karayolu tünellerinden biri olan 5.4 kilometrelik Ilgaz Dağı Tüneli'nde iki tarafın birleşmesi nedeniyle Işık Göründü töreni düzenlendi. İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan güzergahta zorlu Ilgaz Dağları'nı çift yönlü olarak delerek ulaşımı kolaylaştıracak tünelin Çankırı yönünden girişi olan Kadınçayırı mevkiinde düzenlenen Ilgaz Tüneli Işık Göründü törenine Bakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Vali Vahdettin Özcan, Kastamonu ile Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bürokratlar, vatandaşlar ve tünel inşaatında çalışan işçiler katıldı.

Bakan Yıldırım, törenin ardından Çankırı Merkez'e gelerek, geçtiğimiz günlerde Çankırı Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen Tren Kütüphane'yi gezdi. Kütüphanede aileleri ile birlikte kitap okuyan çocuklarla sohbet eden Bakan Yıldırım, Çankırı için yaptığı başarılı çalışmalardan ve projelerden dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i kutladı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bakan Yıldırım'a Tren kütüphanenin yapımı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Dinç, yapımı planlanan TCDD Dönüşüm Projesi ve alana yapılacak olan park projesini anlattı. Projeler hakkında bilgi alan Bakan Yıldırım, çalışmaların gerçekleşmesi için destek vereceklerini söyledi.

Yıldırım, incelemelerin ardından Çankırı'dan ayrıldı.