Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi Çankırı'ya Geldi

Geri

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi Çankırı'ya Geldi

28 Mart 2016

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi bir dizi incelemelerde bulunmak ve çalışmalar hakkında bilgi almak için Çankırı'ya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi gerçekleştirdiği Çankırı ziyaretleri kapsamında Valilik önünde Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Bakan Yardımcısı Tüfekçi, Valiliği ziyaret ederek, Vali Özcan tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Valilik ziyaretlerinin ardından Bölge Müdürlerinin sunumlarını gerçekleştirdiği bilgilendirme ve proje toplantısına katılan Tüfekçi sonrasında Çankırı Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Çankırı Belediye Başkanı'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını söyleyen Tüfekçi, "Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Çankırı'nın sorunları ve ne yapılması gerektiği hususundaki görüşlerini taraflarımıza ileterek muazzam bir gayret içerisine giriyorlar. Başkanımızın yoğun çalışmaları ve ısrarları ile içme suyu konusunda Çankırı gerçekten hak ettiği bir su kalitesine kavuştu. Çankırı pozitif ayrımcılık yaptığımız nadir şehirlerden bir tanesi." ifadelerini kullandı.

Orman kanununa yeni bir düzenleme getirdiklerini dile getiren Tüfekci, daha önce orman köylüsünün kendi arazisine orman çeşidi dedikleri ağaç dikmeye çekindiklerini kaydetti. Belli bir hektarı geçince 'Orası senin olabilir ama artık burada bir ağaç bile kesemezsin' denildiğini anlatan Tüfekci, 'Maalesef yıllarca buna müdahale etmişiz. Yeni düzenleme ile vatandaşa müjde veriyoruz. Vatandaşın 20 dönüm, 30 dönüm yeri var. Artık istediği ağacı diksin. Yasal düzenleme yapıyoruz" diye konuştu

Tatlıçay projesinin yerinde bir çalışma olacağını ifade eden Bakan Yardımcısı Tüfekçi, "Belediye Başkanımızın da gayretleri ile gerçekleştirmek istediği Tatlıçay projesi için istek ve taleplerinizi ilgili birimlere ulaştırıp, çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasıyla alalakalı olarak elimizden geleni yapacağımızı buradan bildirmek istiyorum" dedi.

Bakan Yardımcısı Tüfekçi'ye çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Başkan Dinç, göreve geldiklerinde Çankırı'nın köyden farksız bir yer olmadığının altını çizdi. Özellikle su ve hava konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Dinç, "Çankırı halkı şu anda menba kalitesinde bir su içiyor. Biz Güldürcek barajından su getireceğiz dediğimizde bizimle dalga geçiyorlardı. Biz her zaman olmaz denileni yapmaya çalıştık. Tatlıçay ile alakalı olarak da vatandaşlarımızı dünyada nadir örnekleri olan bir projeyle buluşturacağız. Bunun için elimizden gelen gayret ve çalışmayı gösteriyoruz. Değerli Bakanım ziyaretleriniz bizi onurlandırdı. Ben bütün Çankırı halkı adına sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bakan Yardımcısı Tüfekçi'ye el yapımı ahşap sehpa hediye ederken, Tüfekçi de Başkan Dinç'e içerisinde bitkisel ürünlerin yer aldığı hediye kutusu takdim etti.

 Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi,  Çankırı Şube Müdürlüğünde yetiştirilen kekliklerle tedavisi gerçekleştirilen şahini doğaya bıraktı. Çankırı  Fidanlığına giden Tüfekci'ye Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile kurum müdürleri eşlik etti.