Bakan Sarıeroğlu Çankırı Tarihi Hakkında Bilgi Aldı

Bakan Sarıeroğlu Çankırı Tarihi Hakkında Bilgi Aldı

15 Kasım 2017

Çankırı’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Uzunyol Silüet Projesi’ni yerinde inceledikten sonra Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezini ziyaret etti. Araştırma Merkezinde bulunan binlerce eserin sunumunu ise Belediye Başkanı İrfan Dinç gerçekleştirdi. Çankırı’ya kazandırdıkları Merkezde bulunan dokuman ve eserlerin ülke ve dünya tarihine yön verecek nitelikte olduğunu belirten Başkan Dinç, “Anadolu topraklarının kültürel ve tarihsel zenginliğinden payını almış Çankırı’nın değerlerini yaşatmak, çağın imkanları ile kadim şehrimizi sentezlemek için çalışıyoruz. Hem medeniyet hem de şifa şehri memleketimizin dünyaya ışık tutacak yerel değerlerini yaşatmak ve nesilden nesile ulaştırmak için örnek bir çalışma gerçekleştirerek, bizi anlatan tarihi belgeleri Çankırı Araştırmaları Merkzimizde topladık. Buradaki her belge, Çankırılıların yüzünün akı ve memleketine saygısıdır. Zira bu eserlerin bir araya getirilmesinde vatandaşlarımızın payı yüksektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinç’in bu kadar belgeyi nasıl bir araya getirdiğine şaşırdığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, kendi değerlerine ve tarihine sahip çıkan belediyecilik anlayışını ülkemizin her şehrine taşımak gerektiğini vurguladı. Çankırılıların samimiyetinden memnun kaldığını belirten Sarıeroğlu, özverili çalışmalarından dolayı Dinç’i tebrik etti.