Bakan Kurum Çankırı’ya Müjdelerle Geldi

Geri

Bakan Kurum Çankırı’ya Müjdelerle Geldi

28 Mart 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulunmak üzere Çankırı’yı ziyaret etti. Kaya Tuzunun Başkenti Yâranlar Diyarı Çankırı’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Çankırı’da devlet olarak son 17 yılda toplam 8 milyarlık yatırım yaptık. Bunun 2 milyarı Çevre ve şehircilik yatırımları oldu. Bu alanda yaklaşık 85 milyonluk yatırımız devam ediyor. Çankırı’ya müjdelerimiz var. Alt ve orta gelirli vatandaşlarımız için konut projelerini hayata geçirecek ve Millet Parkı’nı yapacağız.” dedi.  Bakan Kurum, mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Boz’un projelerine destek sözü verdi.

 

Sosyal Konut Projelerini Hayata Geçireceğiz

TOKİ ile Çankırı’da toplam 4 bin 943 konut uygulaması başlattık, 4 bin 610 tanesini tamaladık. Bunun toplam yatırım bedeli yaklaşık 508 milyon. Ayrıca 53 milyon değerinde 333 konut çalışmamız devam ediyor.  Yine 2023’e kadar tüm Türkiye’de 250 bin sosyal konut yapacağız. 2019 yılı için hazırladığımız 50 binin konutluk projemizi açıkladık. Başvuru sayımız bugün itibari ile 550 bini aştı. Bu kapsamda; Çankırı’da Aşağıpelitözü Mahallesi’nde toplam 250 adet konut inşa edeceğiz. Vatandaşımız 460 TL’den başlayan taksitlerle, kiradan bile az bedelle ev sahibi olabilecek.

2023 yılına kadar alt ve orta gelirli ile emekli ve şehit aileleri için 2000 adet sosyal konut projemizi yapıyoruz.

 

Üniversite Bağlantı Yoluna Destek Sözü

Çankırı Karatekin Üniversitesi kampus bağlantı yolunu güçlendirip yeniden yapmak sureti ile Belediyemize maddi ve teknik destek vereceğiz.

 

Atıksu Arıtma Tesisi ve Kollektör Hattı Projesi’ne Destek Sözü

Atık su Arıtma Tesisi ve düzenli depolama sahaları yaptık, ama yetmez. 2030 yılına kadar Çankırı’nın ihtiyacı olan atık su arıtma tesisini projelendirdik. İhalesini 2019’da yapıyoruz. 120 bin nüfusa hizmet verecek. 44 km kanalizasyon hattı olacak. Tam 180 milyon TL değerinde yatırım yapıyoruz.

 

Millet Bahçesi Yapacağız

Atatürk Stadyumunun bulunduğu 30 bin metrekarelik alana Millet Bahçesi yapacağız. İçerisinde Millet Kıraathanesi, yürüyüş ve bisiklet yolları olacak.

 

Çankırı’ya Meydan Projesi

Valilik binasının taşınması ile eski binanın ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün bulunduğu alanda Kent Meydanı Projesi’ni hayata geçireceğiz.

 

Eski Çankırı Turizm Merkezi Olacak

Büyük Cami çevresinde tarihi binaların restorasyonunu yaparak bölgeyi turizm alanı haline getireceğiz.1 Nisan’dan itibaren eski Çankırı’yı yeniden gün yüzüne çıkartacağız.

 

İlçe ve Köylere de Destek

Çalışmalarımız Çankırı merkez ile sınırlı kalmayacak. İlçe ve köylerimizin içme suyu, yol, sıcak asfalt ihtiyaçlarına da destek olacağız.

 

Bakan Murat Kurum, daha sonra Belediye Başkanı Hüseyin Boz’u makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Bakan Kurum, daha sonra Belediyenin 6. Katında düzenlenen toplantıya katılarak Çankırı Belediyesi’nin 2023 Vizyon Projeleri hakkında brifing aldı.