Atatürk'ün Çankırı'ya Gelişinin ve Şapka İnkılabı’nın 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Geri

Atatürk'ün Çankırı'ya Gelişinin ve Şapka İnkılabı’nın 92. Yıl Dönümü Kutlandı

23 Ağustos 2017

Tören, Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk Bayrağı'nın öğrenciler tarafından Vali Vekili Zeki Karaca’ya teslim edilmesi ile başladı. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 92 yıl önce şapka inkılabının gerçekleşmesi için çıktığı yurt gezisine Çankırı'dan başlamasının bir tesadüf olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çankırı insanı, vatanına, milletine, değerlerine son derece bağlı bir toplumdur. Bu değerler için gerektiğinde her şeyini feda etmeden geri durmayacak, gözünü kırpmadan canını bile feda edecek bir toplumdur. Şapka devrimi ile alakalı vatanına, milletine, devletine bağlı bir toplumun seçilmesi tesadüf değildir. Şapka inkılabı fiilen Çankırı'dan başlamıştır. Çankırı'da giyilmiş, devrimin adı da İnebolu'da konulmuştur." dedi.  Ülkemizin bugün  Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret  ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda önemli mesafeler kat etiğini belirten Dinç,  bu noktada Çankırı Belediyesi olarak  var güçleri ile Çankırı'yı modern ve insanları ile mutlu bir kent haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Tören kapsamında Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezindeki Atatürk Odası ziyaret edildi ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezildi.

Törene; Garnizon Komutanı Albay Oğuz Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ve  kurum temsilcileri de katıldı.