Atatürk Yolu'nda Yol Genişliği 17 Metreye Çıkarılıyor

Geri

Atatürk Yolu'nda Yol Genişliği 17 Metreye Çıkarılıyor

4 Şubat 2016

Soğuk kış şartlarına rağmen durmaksızın çalışan Çankırı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yaklaşık iki ay önce Atatürk Yolu üzerinde yapımına başladığı yol genişletme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Başkan Dinç'in talimatı ve teknik incelemeler sonucunda iki aracın yan yana güçlükle geçebildiği Atatürk Yolu'nda çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, Fidanlık ve Kenbağ mevkiine giden  4 bin metre uzunluğundaki yolun bin 360 metrelik kısmında genişletme faaliyetleri tamamlandı. Belediye ekiplerinin yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda mevcut yol genişliği 7 metre olan Atatürk Yolu'nun tamamı 17 metrelik genişliğe kavuşacak.

Yol genişletme çalışmaları için yoğun mesai harcayan Çankırı Belediyesi, 1 adet ekskavatör, 1 adet lastik tekerlekli yükleme aracı, 1adet bekoloderden oluşan iş makinaları ile çalışmalarını sürdürürken, 6 adet kamyon ile de hafriyat alma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Atatürk Yolu araçların rahatlıkla geçebileceği bir genişliğe kavuşurken, yapılması planlanan bisiklet yolu için de atılan bir adım olacak.