Aşiyan Köprülü Kavşak’ın Bağlantı Noktalarına Asfalt

Aşiyan Köprülü Kavşak’ın Bağlantı Noktalarına Asfalt

19 Nisan 2018

Fen İşleri Müdürlüğü, Aşiyan Köprülü Kavşak’ın bağlantı noktalarında asfalt çalışmalarına başladı. Ekipler, Aksu Mahallesi tarafındaki bağlantı yolunun Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu’na kadar devam eden kısmında asfaltlama çalışmalarını tamamladı. Çankırı Belediyesi çalışmalar kapsamında; kendi ürettiği temel malzemeden ve asfalttan yaklaşık biner ton kullandı.

Aşiyan Köprülü Kavşak’ın Karataş Mahallesi tarafındaki duvar çalışmalarında ise ihalesi yapılarak yer teslimi gerçekleştirildi. İhale kapsamında Meteorolojinin alt kısmında, 150 metrelik uzunluğunda,  5 metre yüksekliğinde taş duvar inşaatı yapıldıktan sonra yolun dolgu ve asfaltlama çalışmaları da gerçekleştirilecek. Yetkililer, Aşiyan Köprülü Kavşak’ın Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Belediyeye devri yapıldıktan sonra aydınlatma çalışmalarının da gerçekleştireceklerini bildirdi. Son bir yıl içerisinde asfaltlama çalışmalarında rekora imza attıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Aşiyan Köprülü Kavşak Projesi’nin şehrin trafik probleminin çözümü için önemli ve etkin bir rol üstleneceğini kaydetti.