Anadolu Öğretmen Lisesi Yurdu’na Ziyaret

Geri

Anadolu Öğretmen Lisesi Yurdu’na Ziyaret

25 Aralık 2012

Çankırı Belediyesi yetkilileri, Anadolu Öğretmen Lisesi’ne ait yurtta kalan kız ve erkek öğrencileri ziyaret etti.

Başkan Vekili Rafet Alemdar, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Dinç ve Kültür Müdürü Muharrem Ovacıklı tarafından gerçekleştirilen ziyarette; kız ve erkek öğrencilerin barındığı yurdun işlevi, fiziki ve eğitim koşulları ile ilgili bilgiler alındı. Yurttaki kız öğrencilerle bir araya gelen Zeynep Dinç, samimi bir havada gerçekleşen sohbetle kız öğrencilerin istek, öneri ve ihtiyaçlarını dinledi. Aynı zamanda bu ziyaretin fikir öncüsü olan Dinç’in ilgisi, kız öğrencileri ziyadesiyle memnun etti. 

Erkek Öğrenci Yurdu’na gerçekleştirdiği ziyaret sonrası konuşan Başkan Vekili Rafet Alemdar “Yurtta kalan kız ve erkek öğrencilerimizin sorunlarını, isteklerini dinlemeye; ihtiyaçlarını belirleyerek elimizden geldiğince bunları gidermeye geldik. Gençlerimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Eğitimleri için kendi evlerinin dışında bir yurtta kalmalarının getireceği avantajların ve dezavantajların farkındayız. Onların yurtta rahatça kalmalarını, ciddi eksiklikler duymadan yaşamalarını sağlamak görevimiz.  Hızla artan öğrenci potansiyelimizle şehrimizdeki yurtların sayısı da her geçen gün artmaktadır. Bu noktada, yurtta kalan gençlerimizin sosyal yaşantılarının kısıtlanmaması, aktivitelerinin arttırılması kanaatindeyiz. Bunun için sizden gelecek önerilere açığız. Öğrencilerimizin ders dışında kalan zamanlarını iyi ve doğru bir şekilde dopdolu geçirmelerini sağlamak görevimizdir.” dedi.

Ütü, ütü masası ve iki adet elektrikli süpürge isteklerinin, belediye yetkililerince hemen tedarik edildiğini gören öğrenciler çok memnun kaldılar. Öğrencilerin diğer isteklerinin yanında okul bahçelerine kameriye ve spor aletleri istekleri de Çankırı Belediyesi tarafından karşılanmak üzere yetkililerce not edildi. 

Çankırı Belediyesi tarafından hediye olarak getirilen 200 adet kitap da öğrencilerin kendi seçimleriyle sahiplerini buldu. Daha sonra yurdun yemekhanesinde, öğrenciler için yaptırılan yaş pasta kesildi. Yurtta kalan gençlerden birinin de doğum günü olması vesilesiyle pasta onun adına kesilerek tüm arkadaşlarına ikram edildi. 

Çankırı Belediyesi, yurtta kalan kız öğrencilerin istekleri doğrultusunda; onlara, cilt bakımı, takı tasarımı ve diksiyon alanlarında kurs verilmesini kararlaştırdı. Belediye, bu uygulamayla yurt binasını, öğrencilerin kalacağı bir yer olmasının yanı sıra sosyal aktivitelerle de canlanan bir yapı haline getirmeyi planlıyor.

Ziyaret sonunda; güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden öğrenciler ve yurt sorumluları, ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e de teşekkürlerini ilettiler.