Altyapı Projesi Müşavirlik Hizmetinde Son Aşamaya Geldi

Altyapı Projesi Müşavirlik Hizmetinde Son Aşamaya Geldi

25 Eylül 2020

Çankırı Belediyesi adına görevlendirilen personeller, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen toplantılara katıldı. Yaklaşık iki ay süren toplantılarda Lot-1 çalışmaları kapsamında müşavirlik ihalesinin birinci aşaması gerçekleştirildi. Bu kapsamda; Lot-1 içerisinde teklif veren firmalar arasından ikinci aşamaya katılarak altyapıda müşavirlik hizmeti verebilecek firmalar belirlendi. Çalışmalar sonunda Lot 2’de yer alan inşaat aşaması çalışmaları kapsamında yüklenici firma belirlenecek.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, son bir yıllık süreçten bahsederek  “2019 yılının başında Çankırı Belediyesince ihalesi yapılan revize projeler, Mayıs 2019’da “Çankırı Atık Su Projesi, Atık Su Kolektörleri ve Bağlantıları Projeleri” kapsamı ile müşavir firma tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmuştu. Şubat 2020’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından projelerin finansmanında sıkıntı olmadığını belirterek ihale sürecine geçileceği bildirilmişti. Sürecimiz sağlıklı bir şekilde devam ediyor. AB Projelerinin oldukça zor ve uzun bir süreç olduğunu unutmamak lazım, fakat şehrimizin geliştirilmesi ve özellikle altyapısının iyileştirilmesi amacı ile projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için teknik ekibimiz ile birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.  Esen, müşavirlik ve inşaat aşaması olarak iki Lot’a ayrılan altyapı projesinin müşavirlik hizmetlerinde ihale değerlendirme aşamasının sonuna gelmiş olmanın Çankırı için sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.