"AKOS" Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Geri

"AKOS" Tanıtım Toplantısı Yapıldı

19 Aralık 2013

100. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı,  Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sampaş İcra Kurulu Üyesi Ali Demir Akgünlü, Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ve çok sayıda katılımcı eşliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi projesi hakkında bilgi verdi. AKOS projesinin hayata geçmesi ile vatandaşlarla daha da bütünleşerek, onların isteklerini ve sorunlarını zamanında tespit etme imkanına kavuşacaklarını belirten Dinç, halkın katılımlarını sağlayarak ve görüşlerini alarak daha üretken bir belediyecilik anlayışını öne çıkarmak istediklerini söyledi. Çankırı'yı dinamik bir şehir haline getirmek için teknolojik alt yapıya ayak uydurmak gerektiğinin altını çizen Başkan Dinç, "Çankırı Belediyesi olarak, AKOS projesi ile şehrimizin ihtiyaçlarını, beklentilerini, ekonomik koşullarını ortaya çıkartacak ve bu tablolar eşliğinde Çankırı'nın insana, binaya, sokağa, mahalleye yani yaşamsal alanına dair tüm bilgiler tek bir veride toplayarak objektif çözüm yolları geliştireceğiz" dedi.

Akıllı Kent Otomasyon Sistemi sayesinde halkın, belediyenin sunduğu hizmetlere mekan gözetmeksizin her yerden ulaşabileceğini ifade eden Dinç, vatandaşların daha etkili, güvenli ve hızlı bir şekilde hizmetlere ulaşabileceklerini belirtti. AKOS ile ilgili çalışmaların sonuna geldiklerini aktaran Dinç, halkın daha etkin katılımlarıyla sorunların çözümüne yönelik çalışmaların daha da hız kazanacağını söyledi. Saha ekiplere tarafından yöneltilen soruların vatandaşlar tarafından titizlikle ve doğrulukla yanıtlanması gerektiğinin önemine vurgu yapan Başkan Dinç, gerekli hoşgörü ve kolaylığın görevlilere gösterilmesinin Çankırı halkına yakışan bir davranış olacağını ifade etti. "Çankırı'ya Engelsiz Erişim" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Dinç, AKOS projesinin tüm Çankırı halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Sampaş İcra Kurulu Üyesi Ali Demir Akgünlü tarafından proje ile ilgili sunum gerçekleştirilirken, AKOS projesinin Çankırı'ya getirileri hakkında değerlendirme yapıldı. Proje kapsamında Çankırı'da oluşacak değişiklikleri aktaran Akgünlü, Çankırı'nın Akıllı Kent Otomasyon Sistemi'ni kullanan sayılı belediyeler arasında olduğunu ifade etti.