Ahi-Mahi Bebek Çankırı Markası Oluyor

Geri

Ahi-Mahi Bebek Çankırı Markası Oluyor

8 Temmuz 2011

Belediyemiz Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi bünyesinde oluşturulan Kadın İstihdamını Geliştirme Merkezi’nde 20 bayan hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de Çankırı kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için yoğun bir çalışma içine girdi.

Belediyemiz ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliğinde hazırlanan AB destekli “Kadınlar İş’te” projesine katılan ve bir dizi eğitimden geçirilen Çankırılı kadınlardan yirmisi Ahi-Mahi Bebek markalı çeşitli tasarımlar üzerinde çalışıyor.

“Kadınlar İş’te” Projesinin Yerel Koordinatörü olan Zeynep Dinç, belediyemizin sağladığı imkanlarla Çankırı’nın geçmişten gelen kültürünü ve zengin turizm objelerini folklorik bebeklerle ve profesyonel tasarımlarla gündeme getirmeyi amaçladıklarını belirterek “Kadınlar İş’te projesinde Çankırılı hanımların ne kadar becerili olduklarını bir kez daha gördük. Ve onlara Belediyemiz Kadın İstihdam Merkezi’nde oluşturduğumuz atölyede hem aile bütçelerine katkı sağlama hem de Çankırı kültürünün yaşatılmasına katkı sağlama ortamı sağladık. Ahi-Mahi Bebek Çankırı için önemli bir marka olacak. Sadece folklorik bebek tasarımları değil, yöresel ürünlerle tamamen naturel çikolatalar, tatlılar ve farklı ürünlerde de Ahi-Mahi Bebek figürleri yer alacak. Büyük boy ürünlerin yanında Buzdolabı, perde süsleri gibi küçük boy ürünleri de satışa sunmayı planlıyoruz. Konusunda uzman hocalarımızla bu çalışmaların altyapısını hazırlıyoruz” diye konuştu.

Belediyemiz İstihdam Merkezi Öğreticisi Şebnem Noyat’da folklorik bebek yapımının çalışmaya katılan bayanlar tarafından kısa sürede öğrenildiğini belirterek, ilk siparişin Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Çankırı Barosu’ndan geldiğini ve yeni siparişleri beklediklerini söyledi.