2018 Yılının Anlamlı Farkındalığı Yine Kadınlardan

2018 Yılının Anlamlı Farkındalığı Yine Kadınlardan

17 Ocak 2018

Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezindeki hizmetlerden faydalanan yaklaşık 1000 üye ve kursiyer, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım elini uzattı. Örnek bir davranışa imza atan kadınlar, “Önce İnsan” diyerek giysiden gıdaya kadar kullanılabilir durumda olan eşyalarını ihtiyacı olan ailelerle ile paylaştı.

Çankırı Belediyesi’nin gözde mekanlarından Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi sadece hizmetleri ile değil düzenlediği kampanyalarıyla da adından söz ettiriyor. Merkezde düzenlenen kurslara katılan yaklaşık 1000 üye ve kursiyer, bilgi ve beceri kurslarınındışında bu kez bir yardım kampanyası için bir araya geldi. Evlerindeki kullanılabilir durumda olan yatak, yorgan, kıyafet, gıda ve eşyaları cinsine göre kolileyen kadınlar,  empati kurmanın en güzel örneğini sergiledi. Yardım sever kadınlar, itina ile paketledikleri binlerce ürünü Belediye Sosyal Yardımlaşma Merkezine teslim etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç, toplanan yardımların Belediye aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandığını belirterek “Çankırı’nın havası, suyu gibi insanı da duru ve temiz. Böylesine yüksek duyarlılık Anadolu kadınının fıtratında var. 2018 yılında Çankırılı kadınlarımız yine önemli bir farkındalık yarattılar, hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.