2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Sona Erdi

2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Sona Erdi

20 Nisan 2018

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisinin yürüttüğü Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, iki gün boyunca keyifli anlara sahne oldu. Mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım gibi geleneksel çocuk oyunları ile kıyasıya yarışan 238 öğrenci, çocuk olmanın tadını çıkardı. Öğrenciler, yarışırken hem eğlendi hem de birinci olabilmek için ter döktü. Öğretmenlerin ve velilerin de büyük rağbet gösterdiği şenlikte çocuklar, akranları ile birlikte güzel bir gün geçirdi. Çocuklara molalarda pamuk ve macun şeket ile patlamış mısır ikramı da yapıldı.  4. sınıflar arasında gerçekleşen yarışmanın galibi ise ödülünü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenecek şenlikte alacak.

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yeniden canlandırmak için iki yıldır şenlik düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleneksel çocuk oyunları ile Çankırılı çocukları yeniden tanıştırdıklarını kaydetti. Dinç, teknolojik gelişmelerin olumlu etkilerinin yanı sıra yanlış kullanımından kaynaklanan olumsuz gelişmelere de dikkat çekerek çocukların bedensel, zihinsel gelişimlerinin ve etkili iletişim kabiliyetlerini arttırabilmek için bu etkinlikleri önemsediklerini belirtti. Dinç, “ Çocuklarımızı, odalarından sokaklara çıkartmak, ekip ruhu ile oyun oynamalarını ve strateji kurmalarını sağlamak istedik. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimiz ile yavrularımıza çocukluklarını geri verdik.”ifadelerini kullandı.