116 Girişimci Kadına Girişimcilik Belgesi Verildi

116 Girişimci Kadına Girişimcilik Belgesi Verildi

19 Şubat 2018

Çankırı Belediyesinin KOSGEB ve İŞKUR iş birliği ile düzenlediği Girişimcilik eğitimi yoğun ilgi görüyor. Başvuru yoğunluğu nedeni ile gruplar halinde gerçekleştirilen eğitimde, girişimcilere KOSGEB desteklerinden yararlanabilmek için fırsat sunuluyor.  30 kişilik gruplar halinde eğitime katılan girişimci kadınlar,  başarı ile tamamladıkları eğitimin sonunda belge almaya hak kazanıyor. Belgelerini alan girişimciler, desteklenen sektörlerden birini kurmak üzere belirlenen hibelerden yararlanabilecek.

Kadınların toplumun yetiştirilmesinde ve gelişmesinde büyük rol oynadığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleceğin hanımların hünerli ellerinde şekilleneceğini söyledi. Dinç, devletin sağladığı faydayı yerel yönetim olarak köprü kurduklarını ve en iyi şekilde vatandaşlara ulaştırdıklarını kaydederek “Sevgili eşim ile başlayan Çankırı’daki kadın hareketi yüksek hedeflerine ulaşmaktadır. Sultan Fatih’i, Atatürk’ü yetiştiren de kadındır. Bu yüzden kadınlarımızın donanımlı olmalarını çok önemsiyoruz. Dünyaya yön verecek bireyleri sizler yetiştireceksiniz. Anadolu kadınına da yakışan budur. Tüm girişimci hanımefendilere şimdiden hayırlı kazanlar diliyorum.” dedi. Eğitime katılan kursiyerler, kadın çalışmalarından dolayı Başkan Dinç’e teşekkür etti. Belediyenin düzenlediği kursların devam edeceği de bildirildi.