Esen, “Güçlü ve Umutlu Türkiye Hedefinin En Önde Yürüyenleri Öğretmenlerimizdir.”

Geri

Esen, “Güçlü ve Umutlu Türkiye Hedefinin En Önde Yürüyenleri Öğretmenlerimizdir.”

23 Kasım 2022

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.  Başkan Esen, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere insanlığı inşa eden tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladı.

Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan yetiştirmenin, bir toplumu inşa etmenin temelini sevgi ve fedakârlık üzerine kuran öğretmenlerimiz, bilgi ve tecrübeleri ile insanlığı geleceğe hazırlayan yegâne bir mesleği icra etmektedir. Öğretmenlerin elinde şekillenmiş her insan, her beyin, aydınlık yarınlarımıza yapılan en büyük yatırımdır. Malzemesi insan, sermayesi ilim ve sevgi olan kaç meslek vardır? Dinamik, üretken, fikri irfanı hür gençlerin rol modelleri hiç şüphe yoktur ki onları oya gibi işleyen öğretmenleridir. Güçlü, mutlu, umutlu ve huzurlu Türkiye hedefinin en önde yürüyenleri yine idealist öğretmenlerimizdir. Onlardan beklediğimiz fedakârlık ve cefakârlık karşısında öğretmenlik mesleğinin saygınlığını korumak da millet ve devlet olarak önemli bir sorumluluktur.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile Büyük Önder Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği görevini kabul edişinin 94. yılını kutluyor tüm öğretmenlerimize şahsım, milletim ve ülkem adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”