Yer Altı Tuz Şehri’nde Altyapı Rehabilitasyonu Başladı

Geri

Yer Altı Tuz Şehri’nde Altyapı Rehabilitasyonu Başladı

13 Nisan 2023

 

Çankırı Belediyesi, turizmin lokomotifi haline getirmek için projesini yürüttüğü Yer Altı Tuz Şehri’nin altyapı hatlarının rehabilitasyonuna başladı.  Altı galeriyi kapsayan çalışmalarda; mağara içerisinde projelendirilen tuvalet alanları, kafeterya ve çok amaçlı salon için içme suyu hattı çekiliyor.

 

Çankırı'da Hititler döneminden beri kaya tuzu elde edilen Tuz Mağarası, adım adım şekilleniyor. Şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve yıllarca yapılan üretim sonucu içinde birçok galeriden oluşan Tuz Mağarasının Yer Altı Tuz Şehri olarak turizme açılması için çalışmalar mağara içinde devam ediyor. Tuz Mağarasına gelen ziyaretçileri karşılayan ilk yer olan danışma, kafeterya, mescit ve tuvaletlerin bulunduğu binanın yapımının tamamlanmasının ardından ekipler, iç dizayn çalışmalarına yöneldi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, galerilerde altyapı rehabilite çalışmaları kapsamında içme suyu hat çalışmalarına başladı. Olası yangınlara karşı galerilere yangın hidrandı yapılırken, uygulanacak olan zemin kaplamasının altyapı arızalarına müdahalede bozulmaması için hatlarda gerekli önlemler de alındı.

 

Tuz Mağarasının dünya turizmine kazandırılması, bölgenin kalkınma ve rekabet gücünün arttırılması, Çankırı’nın tanıtım, marka değeri ve yerel kalkınmada fark yaratabilmesine katkı sağlayacak KUZKA destekli Yer Altı Tuz Şehri projesi kapsamında mevcut kanalizasyon hatlarının kontrolü yapılırken, gerekli alanların yenilenmesi için çalışmalar başlatıldı.