Uçak Kütüphane’nin Merdivenleri Çocuklar İçin Yeniden Tasarlandı

Uçak Kütüphane’nin Merdivenleri Çocuklar İçin Yeniden Tasarlandı

2 Mart 2018

Çankırı Belediyesi, çocuklar için bir detayı daha hayata geçirdi. Uçak Kütüphane’nin ön kapısının alt bölümünde bulunan merdivenler yeni tasarım ile şık ve ergonomik hale getirildi. Yeni yapılan merdiven sayesinde uçağın kapısı tam açılır hale gelirken 7 metrekarelik alan ise hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen ziyaretçiler için ayrıldı. 24 adet basamaktan oluşan merdivenin genişliği de çocukların rahatça inip çıkması için elverişli hale getirildi. Basamak yüksekliği ise yarı yarıya düşürülerek çocukların uçağa iniş ve binişleri kolaylaştırıldı. Merdivenelrin her iki tarafında yer alan korkuluklar, paslanmaz çelikten yapıldı. Dış hava koşullarına dayanıklı olması açısından merdiven yapımında suni ahşap kompozit malzeme kullanıldı. Merdivenler için özel olarak üretilen malzeme ise yurtdışından temin edildi. Belediye Başkanı İrfan Dinç, özellikle çocukların eğitim ve öğretimlerine sağlayacakları her katkıyı önemli bulduklarını kaydederek kendi imkânları ile üreterek ergonomik hale getirdikleri Uçak Kütüphane’nin merdivenlerinin hem şıklığı hem de rahat kullanımı ile ziyaretçilerin ve kitap okurların beğenisini topladığını ifade etti.