Tonlarca Atık Malzeme Geri Dönüşüme Kazandırıldı

Geri

Tonlarca Atık Malzeme Geri Dönüşüme Kazandırıldı

5 Ocak 2023

 

Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2022 faaliyet raporunu açıkladı. Son bir yılda yaptığı çalışmalar arasında geri dönüşüm hizmetleri ilk sırada yer aldı. Belediye 500 ton ambalaj atığının yanı sıra 8400 kg bitkisel atık, 710 kg atık pil ile yaklaşık 140 ton tıbbi atık malzemeyi geri dönüşüme kazandırdı. Vatandaşların geri dönüşüme kazandırılacak atıkları kolayca getirebilmeleri için şehrin farklı noktalarına yerleştirilen Mobil Atık Getirme Merkezinin sayısı 8’e yükseltildi. Atık biriktirme noktaları ile kurumlardan alınan pil ve bitkisel atık yağlar, geri dönüştürülmek üzere ilgili firmalara gönderildi.

 

Köpek Sahiplenme Oranı 3 Katına Çıktı

 

2022 yılında tedavi edilen ve kısırlaştırma operasyonu yapılan sahipsiz sokak hayvanı sayısı 824 oldu.  Tedaviye ihtiyaç duyan 756 hayvana müdahale edilirken yabani hayvanların acil müdahalesi ve tedavisi Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde yapıldı. Sahiplenme geçtiğimiz yıla oran ile üç katına çıkarak 978 yavru ve erişkin köpek,  hayvan severler ile buluşturularak sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.

 

Vektörle Mücadele Dört Mevsim

 

Ekipler, vektör ile mücadele çalışmaları kapsamında 2 bin 500 kg ilaç kullandı. İnsan sağlığına zarar vermeyen ilaçları tercih eden Belediye, ilaçlama çalışmalarına larvalar oluşmadan başladı.

 

Konteyner Temizliğine Özel Araç

 

Çankırı Belediyesi, 2022 yılında araç filosuna konteyner yıkama ve dezenfekte aracı ekledi. Mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ve sayıları 2500’ü bulan çöp konteynerlerinin yıkama, dezenfekte ve ilaçlama işlemleri alınan araç ile gerçekleştirildi.