Tarihi Doku Modern Altyapı ile Buluşuyor

Geri

Tarihi Doku Modern Altyapı ile Buluşuyor

26 Nisan 2023

 

Cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile eski Çankırı evlerinin bulunduğu alanın görüntüsünü yenileyen Çankırı Belediyesi, Karataş Mahallesi’nde altyapı çalışmalarına başladı. Çalışmaların tarihi dokunun olduğu alanda etaplar halinde devam edeceği bildirildi.

 

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, Fikri Demirok Caddesi Hamam Sokak ile Uzunyol Caddesi’nde bulunan altyapı tesislerinin rehabilitasyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında; bölgede bulunan binaların atık su abone bağlantıları ile ekonomik ömrünü tamamlamış kanalizasyon hatları yenileniyor.

 

AB IPA Hibe Projesi kapsamında yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi’nde verim edebilmek için yağmur suyu hatları,  kanalizasyon hatlarından ayrılıyor. Bölgenin altyapısı baştan sona yenilenerek aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarının önüne geçilirken kanalizasyon hatlarının yenilenmesi sayesinde bölgede meydana gelen kaçaklar sebebi ile tarihi doku zarar görmeyecek.

 

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bölgenin tarihi dokusu ve özgün yapısını altyapı çalışmaları ile destekleyerek Çankırı’nın vitrini olabilecek alanları alt ve üst yapısı ile modernize etmeye çalıştıklarını söyledi. Esen, kenti tarih ve turizm ekseninde geliştirirken Çankırı’nın sit alanlarının altı ve üstü ile konfor sunmasını, yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi olmasını istediklerini dile getirdi.