Çankırılı Çocuklardan Deprem Bölgesindeki Çocuklara Gönül Kardeşliği

Geri

Çankırılı Çocuklardan Deprem Bölgesindeki Çocuklara Gönül Kardeşliği

27 Nisan 2023

 

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde atölye çalışmalarına katılan çocuklar, bayram şekerlerini deprem bölgesindeki çocuklara gönderdi. Hediyelik keseler hazırlayan çocuklar, şekerlerin yanına balon ve küçük notlarını da ekledi.

 

Minik eller, yüreklerinden geçenleri kâğıtlara döktü. Sevgi sözcükleri ile yazılan notlar, bayram şekerleri ve renkli balonlar ile depremi yaşayan çocuklar için hazırlandı. Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi öğrencileri, bayram sonrası Akademi bahçesinde toplanarak deprem bölgesindeki arkadaşlarının yüzünü güldürmek için harekete geçti. Öğrenciler, depremi yaşayan akranlarına küçük hediyelik keseler hazırladı. Çocuklar, yazdıkları notlarda deprem bölgesindeki çocukların yanında oldukları mesajını verdi.

 

Çocukların hazırladığı bayram keseleri, Çankırı Belediyesinin ortağı olduğu, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Çankırı’dan Besni’ye Bilim Yarenliği” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi öğretmenleri tarafından Adıyaman’ın Besni ilçesindeki çocuklara ulaştırılacak.