Çankırı’da Kayıp ve Kaçaklar Teknolojik Takipte

Geri

Çankırı’da Kayıp ve Kaçaklar Teknolojik Takipte

11 Ekim 2022

Altyapı tespit radarı ile Çankırı’nın içme suyu ve kanalizasyon bilgi sistemini oluşturan Çankırı Belediyesi, yer altını hem dinliyor hem de görüntülüyor.

 

Belediye Yerin Altını Dinliyor

Çankırı’da altyapı çalışmalarında teknolojiden faydalanılıyor. Çankırı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, altyapı tespit radarı ile içme suyu ve kanalizasyon ağını sayısallaştırdıktan sonra su kayıp ve kaçaklarını önlemek amacı ile altyapı ağlarını akustik dinleme cihazı ile dinliyor. Dinlemeler, insan yoğunluğunun en aza indiği gece saatlerinde yapılıyor. Nokta atışı yapan cihaz sayesinde ekipler, tespit edilen arızaları anında gidererek arızalara müdahale süresini de azaltmış oluyor. Kayıp ve kaçakları minimize edecek uygulamanın önemli bir tasarruf sağlaması bekleniyor. Karatekin, İnciliçeşme, Mimar Sinan Mahalleleri gibi yapılaşmanın eski olduğu alanlardan başlayan çalışma, şehrin tüm mahallerinde devam edecek.

 

Kanalizasyon Sistemleri Kamera ile Görüntüleniyor

Teknolojik imkânları sonuna kadar kullanan Çankırı Belediyesi, bu uygulamaların yanı sıra kameralı görüntü sistemi ile mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu sistemlerinin sağlıklı çalışıp çalışmadığını da tespit ediyor. Arızaların kısa sürede tespit edilmesini sağlayan sistem, vatandaşın mağduriyetinin önüne geçiliyor.