Çankırı’da 23 Nisan Çocuk Şenliği Heyecanı

Geri

Çankırı’da 23 Nisan Çocuk Şenliği Heyecanı

23 Nisan 2023

 

Çankırı Belediyesinin düzenlediği geleneksel 23 Nisan Çocuk Şenliği dolu dolu geçti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlikte çocuklar, doyasıya eğlendi.

 

Çankırı, çifte bayramı kutlamalar ile taçlandırdı. Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel etkinlikler düzenleyen Çankırı Belediyesi, çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda düzenlenen şenlik, miniklerin eğlenceli anları ile renkli görüntülere sahne oldu. Animasyonlar, jonglör ve ipli kukla gösterileri, maskotlar, Pamuk Prenses, tahta bacaklı adam ve palyaço ile eğlenceler, yüz boyama etkinlikleri, çocuk dansları ve yarışmaları, anne baba yarışmaları, sokak oyunları ve şişme oyun parkları ile çocuklar eğlencenin tadını çıkardı. Ellerinde Türk bayrağı ile alanı dolduran çocuklara pamuk şeker ve mısır ikram edildi. 

 

Geleneksel 23 Nisan Şenliğinde çocuklar ile bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Dünyanın hiçbir yerinde çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmadığını söyleyerek “Ulu Önder Atatürk’ün Türk çocukları ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu gün, geleceğin kontrolünü sağlayacak, toplumları şekillendirecek, devletleri yönetecek siz zeki ve yetenekli çocuklarımızı işaret etmektedir. Cumhuriyetimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yılını kutluyorum.” dedi.

 

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Esen çifti, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.