Çankırı İtfaiyesi 506 Yangın ve Olaya Müdahale Etti

Geri

Çankırı İtfaiyesi 506 Yangın ve Olaya Müdahale Etti

3 Ocak 2022

 

2021 yılı afet, yangın ve diğer olaylar sebebi ile İtfaiyenin en yoğun çalıştığı yıllardan birisi oldu. Acil müdahalede başarılı bir performans sergileyen Çankırı İtfaiyesi, 506 yangın ve olaya müdahale etti.

Çankırı İtfaiyesi, 2021 yılı çalışma raporunu yayınladı. 25’i ilçe ve köy yangını olmak üzere toplamda 209 yangına müdahale etti. İtfaiye erleri,  40 trafik kazası ve 257 kurtarma olayında da etkin rol oynadı. Toplam 506 yangın ve olaya müdahale eden itfaiye erleri, Belediye Meclisinin rüsum tarifesi üzerinden İtfaiye Müdürlüğüne makbuz ile müracaat eden vatandaşların soba ve kalorifer bacalarının temizleme çalışmalarını da gerçekleştirdi. Bu kapsamda yıl içerisinde 25 konutun baca temizliği, 1 konutun ise kalorifer bacası temizliği gerçekleştirildi.

2020 yılında Elazığ, Malatya, İzmir depremlerine yardım tırını gönderen Çankırı Belediyesi,  2021 yılında Antalya Manavgat orman yangınına da araç ve ekibini gönderdi. Yine 2021’de Batı Karadeniz’i vuran sel felaketinin ardından komşusu Kastamonu’ya da yardım eli uzattı.  Şiddetli yağış sonrasında sele teslim olan bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri çalışmalara katılarak destek verdi.