Çankırı Belediyesi’nin Araç Filosu Göz Doldurdu

Çankırı Belediyesi’nin Araç Filosu Göz Doldurdu

22 Ağustos 2016

Belediye Birim Müdürlüklerine alınan araçlar,  yeni asfalt şantiyesi alanında boy gösterdi. Bir araya toplanan belediyeye ait araç ve iş makineleri, sayısı ve kalitesi ile göz doldurdu.   Alana gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, araç ve iş makinelerinin özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili tek tek bilgi aldı. Bazı iş makinelerini bizzat kendisi kontrol eden Dinç, 12 yıllık süreçte Çankırı Belediyesi’nin araç filosunun tüm ekipmanları ve onları kullanan personelleri ile eksiksiz hale getirilmesi için büyük çaba saf ettiklerini söyledi. Dinç, “Belediyemize 2004-2016 yılları arasında tam 136 araç kazandırdık. Göreve geldiğimizde makine parkımız yok denecek kadar azdı. Hizmetleri yapma noktasında da hakikaten çok yetersi kalınıyordu. Yaklaşık 15–20 civarındaki çok eski araçlarla arzu ettiğimiz hizmetleri yerinde ve zamanında gerçekleştiremiyorduk. Biz hizmetin kalitesini ve yoğunluğunu elimizdeki imkânların çokluğuna ve kalitesine bağlıyoruz. Dolayısı ile araçlarımızı yeniledik. Asfalt şantiyemizi, finisherimizi yeniledik. Bu araçlar içerisinde birçok aracımızı da ilk defa Belediyemize kazandırdık. Örneğin asfalt robotu, karla mücadele aracı, vinç gibi bir sürü aracımızı yenilemek sureti ile halkımıza daha fazla, daha güzel, daha iyi, daha kaliteli bir hizmeti sunmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Çankırı Belediyesi’nin Tarihindeki İlk Makine Parkı

Dinç, araç ve iş makinelerini kullanan personeline tavsiyelerde de bulundu. Kullandıkları  araçlara kendi araçları gibi  özen göstermelerini isteyen Dinç, “ Bu araçlar sonuçta bu milletin bize emaneti. Bir aracı 3 yıl da götürebiliriz; 10 yıl, 20 yıl da götürebiliriz. Bu tamamen kullanan arkadaşımızın insafına bağlı. O yüzden sizlerin çok insaflı bir şekilde araçları kullanmanız lazım. Ne kadar iyi kullanırsak o kadar uzun süre gitmiş olur. Bunların hepsinin bir vebali var. Çankırı Belediyesi, tarihinde ilk defa bir makine parkına sahip oldu. Allah hayırlı vazifeler versin, kazadan beladan korusun.” ifadelerini kullandı.  Dinç, kendi döneminde alımını gerçekleştirdiği 136 araç ve iş makinesi ile araç filosunun sayısını 158’e yükseltti.

Araçlarda görevli personel, daha sonra Dinç ile birlikte fotoğraf çektirdi.