Çankırı Belediyesi Seyyar Tesislerin Üretimine Başladı

Çankırı Belediyesi Seyyar Tesislerin Üretimine Başladı

28 Şubat 2023

"Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çankırı Belediyesi, olası depremler sonrasında acil ihtiyaçları karşılamak üzere seyyar banyo, tuvalet ve mutfak üretimine başladı. Depremlerin ardından önemli kararlar aldıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen deprem anı, öncesi ve sonrası için gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını kaydederek Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü atölyelerinin olası deprem sonrası için üretime geçtiğini belirtti.

Başkan Esen, deprem bölgesine gittiklerinde deprem sonrasında en büyük sıkıntının hijyen ve zaruri ihtiyaçların karşılanması olduğuna dikkat çekerek deprem gerçeğinin Türkiye’nin genel bir sorunu olduğunu vurguladı. Esen, olası bir deprem sonrasında vatandaşların banyo, tuvalet, yeme içme gibi insani ihtiyaçlarını karşılamak üzere Belediyenin atölyelerinde üretime geçtiklerini bildirdi. Üretilen seyyar tesisler ise Lojistik ve Destek Merkezinde deprem ile ilgili ayrılan depolarda hazır bir şekilde bekletilecek.