Borç Yapılandırma Süresi 30 Haziran’a Uzatıldı

Borç Yapılandırma Süresi 30 Haziran’a Uzatıldı

26 Mayıs 2023

Borç yapılandırma süresi uzatıldı. 31 Mayıs'ta sona erecek borç yapılandırma başvuruları için süre bir ay daha ileri atılarak 30 Haziran’a uzatıldı. Vergiler, trafik cezaları ve belediyelere olan borçları kapsayan yapılandırma fırsatında ek süre verildi.

Çankırı Belediyesinden yapılan açıklamada; belediyeye olan su, emlak ve kira borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen abonelerin 30 Haziran 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar Belediye Hizmet Binası 1. kat Gelirler Müdürlüğü Tahsilat Servisine şahsen müracaat etmeleri gerektiği yer aldı.

Belediye Gelirler Müdürlüğü, “Borçların peşin ödenmesi durumunda yurt içi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim uygulanacak.  Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında %50,  idari para cezalarında ise % 25 indirim yapılacak. Abonelere kolaylık olması amacı ile yapılandırılan tutarlar, aylık dönemler halinde 48 aya varan sürelerde taksitle ödenebilecek.” hatırlatmasını yineledi.