Belediyeden Aşiyan Bölgesine Asma Çelik Köprü

Belediyeden Aşiyan Bölgesine Asma Çelik Köprü

3 Mayıs 2017

Belediye tarafından projelendirilen ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce çalışmaları yürütülen Aşiyan Köprülü Kavşak Projesi sebebi ile Tatlıçay üzerinde yer alan ve özellikle demiryolu ile Tatlıçay arasında evleri bulunan vatandaşlar tarafından kullanılan köprünün kaldırılacak olması nedeni ile Belediye Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerince asma çelik köprü yapılarak monte edildi. Belediye, bölgedeki vatandaşlara herhangi bir mağduriyet yaşatmadan yaya ulaşımını sağlayacak.

Uzunluğu 15 m, genişliği ise 2 m olan asma çelik köprünün korkulukları için estetik görünümlü ferforje kullanıldı. Toplamda 3450 kg olarak ağırlığa sahip köprünün kenarlarındaki ana taşıyıcılar ise 300mm NPI demirinden bükülerek yapıldı.

Aşiyan Köprülü Kavşak Projesi’nin tamamlanmasının ardından DSİ tarafından bölgeye araçların da geçebileceği yeni bir köprü yapılacağı ifade edildi.