Başkanlık Koltuğu Çocukların

Geri

Başkanlık Koltuğu Çocukların

24 Nisan 2023

 

Çocuk Başkanların Önceliği Yine Çocuklar Oldu

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile tüm koltukların gerçek sahipleri makamları devraldı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de Başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

 

Adnan Menderes İlkokulu dördüncü sınıf öğrencilerinden Reyyan Yıldız, Hasan Taha Topçu ve Deren Kaya, koltuğu sıra ile devraldı. Başkan Reyyan Yıldız’ın ilk talimatı ise Park ve Bahçeler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısına büyük ölçekli parklara büyük kaydırakların yapılması ve deprem bölgesine Çankırı halkı adına bir park yapılması oldu.

 

Çocuklar ile Çankırı tarihi ve kültürü hakkında sohbet eden Başkan Esen, Çankırı’yı daha yaşanabilir ve yaşamak için tercih edilen bir şehir yapmak için çalıştıklarını söyledi. Esen, “Sizlerin de ailelerinize, öğretmenlerinize, şehrinize ve ülkenize karşı sorumluluklarınız var. Bir gün bu koltuklarda sizler oturacak, bu şehre sizler sahip çıkacaksınız. Çankırı’nın Belediye Başkanı, öğretmeni, doktoru, polisi sizler olacaksınız. Hepimizin de çocuklarımıza inancı tam.” diye konuştu. Esen, Çankırı’ya yaptıkları hizmetler ile ilgili çocuk başkanlar ile istişare ederek gelecek projeler arasında nasıl çalışmalar görmek istediklerini sordu.

 

Esen, kendisine çiçek takdim eden çocuklara günün anısına hediye verdi.