Başkan Esen’in Altyapı Hamleleri Tek Tek Gerçekleşiyor

Başkan Esen’in Altyapı Hamleleri Tek Tek Gerçekleşiyor

6 Nisan 2022

AB IPA Hibe Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, altyapı hamlelerini her alanda tek tek gerçekleştiriyor.

Şehrin altyapı bilgilerini sayısallaştırmak için çalışmalarını yürüten Çankırı Belediyesi, altyapı tespit radarı ile şehrin tüm içme suyu ve kanalizasyon ağını haritalandırmaya devam ediyor.  Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü gözetiminde Buğday Pazarı Mahallesi’nin 5 bin metrelik alanında tamamlanan çalışmalar, yeni alanlarda devam ediyor.

Ekipler, altyapı tespit radarı ile Yenimahalle, Aksu ve Cumhuriyet Mahalleleri ile Abdülhalik Renda Mahallesi’nin bir kısmı olmak üzere 15 bin metrelik alanda tarama yapıyor. Özel araç sayesinde Çankırı’nın içme suyu ve kanalizasyon altyapıları dijital ortama aktarılıyor. Altyapı çalışmalarında ortaya çıkabilecek olası zararların ve vatandaş mağduriyetinin önlenmesi için tüm mahallelere tek tek giren ekipler, altyapı ağını tespit ederek haritalandırıyor.