Başkan Esen, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine Seçildi

Geri

Başkan Esen, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine Seçildi

1 Haziran 2023

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine seçildi. Esen, Türkiye'deki 1391 belediyeyi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden Birlik çatısı altında yürütme kurulunda yerini aldı.

 

Ankara’da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 2023 Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üye Belediye Başkanları arasında görev dağılımı gerçekleştirildi.  Birlik Başkanlık, Meclis Başkanlık Divanı Üyelikleri ile Encümen Üyeleri Seçimi, 2022 Yılı Bütçe Kesin Hesabı, Kadro İhdası ve Derece Değişikliği, AB Programları ve Projeleri Eş Finansman Onayı ve Avrupa Proje Yönetim Metodolojisi Ortaklığı Kurumuna Üyelik gibi gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantı çerçevesinde yapılan seçimlerde Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Encümen Üyeliğine seçildi.

 

Toplantıda kendisini Encümen Üyesi olarak seçen tüm katılımcılara teşekkür eden Esen, Birlik çatısı altında üstlenilen sorumlukların farkında olduklarını belirterek belediyecilik ve yerel yönetimlere ait unsurların ortak akıl ve karar ile daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gayret edeceklerini söyledi.