Başkan Esen “Çankırı İtfaiyesine Halkımızın Güveni Tam”

Geri

Başkan Esen “Çankırı İtfaiyesine Halkımızın Güveni Tam”

28 Eylül 2021

 

İtfaiye Teşkilatı’nın 307. kuruluş yıldönümü dolayısı ile Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde program düzenlendi. Başkan Esen, “Canımızı emanet ettiğimiz İtfaiye teşkilatımıza halkımızın güveni tam. Çünkü teşkilatımızın önemli bir standardı var. İhbar geldikten sonra gündüz vakti 30 saniye, gece vakti ise en fazla bir dakika içerisinde olay yerine hızla hareket edebilen bir İtfaiye teşkilatına sahibiz. Bununla da gurur duyuyoruz.” dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında İtfaiye Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi. Gün içerisinde İtfaiye araçlarının siren sesleri eşliğinde kortej geçişi yapan İtfaiye erlerine, itfaiye giysili çocuklar da eşlik etti.

Başkan Esen, Çankırı İtfaiyesi’nin en kaliteli ve hızlı hizmet veren İtfaiyelerden birisi olduğunun altını çizerek, “2021 yılı başından itibaren 149 yangın, 203 kurtarma, 14 trafik kazası olmak üzere toplam 376 olaya acil müdahale eden Çankırı İtfaiyesi, görüldüğü gibi her yerde ve her zor koşulun içerisinde. Pandemi sürecinin yanı sıra diğer illerimizde meydana gelen yangın ve sel felaketlerinde de seferber ettiğimiz ilk ekip itfaiyecilerimiz. Bu yüzden başarılı müdahalelerinden ve azimli çalışmalarından dolayı itfaiye personelimi tebrik ediyor, bu vesile ile tüm itfaiyecilerimizin İtfaiye Haftasını kutluyorum.” dedi.

Programa Vali Abdullah Ayaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Mutlu Genç, Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan da katıldı. Program sonunda İtfaiye yemini okunarak itfaiyecilere plaket takdim edildi.


İtfaiye Müdürü İbrahim Uysal ise itfaiyeciliğin tarihi sürecinden bahsederek Çankırı İtfaiyesi’nin çağın gereklerine uygun olarak yapılanmasına destek verdiği için Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e teşekkür etti.


Çankırı İtfaiyesi ALO 112’de 7/24 Teyakkuzda


Esen, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yapılan ihbarlar için Çankırı İtfaiyesi’nin 7/24 teyakkuzda olduğunu belirterek, itfaiye erlerinin vatandaşlardan gelen yangın, arama ve kurtarma, su baskınları ve diğer doğal afetler gibi konulardaki sıkıntılarını çözmek için hızlı bir şekilde harekete geçtiklerini ifade etti.