Aşiyan Bölgesinde Tatlıçay Kenarındaki Korkuluklar Yenileniyor

Aşiyan Bölgesinde Tatlıçay Kenarındaki Korkuluklar Yenileniyor

14 Şubat 2019

Çankırı Belediyesi Aşiyan Köprülü Kavşak’ın Tatlıçay tarafındaki korkulukları yeniliyor. 50 cm yüksekliğindeki eski korkuluklar, 110 cm yüksekliğindeki yeni korkuluklarla değiştirilerek yayalar için güvenli hale getiriliyor.  500 m’lik güzergâhı kapsayan çalışmalarda Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin beton atma çalışmalarını takiben 350 m’lik korkuluk montajı tamamlandı. Korkuluk yapımında 100’lük ve 80’lik NPU profiller kullanılırken direkleri ise 80x80 kutu profilden, ızgaraları ise 30x30 köşebentten imal edildi. Korkulukların rengi ise Aşiyan Köprülü Kavşağın korkulukları ile aynı renge boyanarak şehir içi geçişinde kent estetiği oluşturuldu. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Tatlıçay kenarında yaya güvenliğini tehdit eden alanlarda toplamda 1500 metre korkuluk montajı yapacaklarını kaydetti.