ÇASKİ 2021 Yılında 14 Bin Metre Hat Döşedi

Geri

ÇASKİ 2021 Yılında 14 Bin Metre Hat Döşedi

24 Aralık 2021

 

Çankırı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (ÇASKİ), 2021 yılı çalışma raporunu açıkladı. Açıklamada; kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu olmak üzere toplamda 14 bin m hat döşendiği yer aldı.

Şehrin muhtelif noktalarında kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ihtiyacı olan bölgelere müdahale eden Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri; yıl içerisinde 11 bin metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, yaklaşık 3 bin metre içme suyu hat imalatı ile menfez temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi.

Su kayıp kaçak ile mücadele çalışmalarını yürüten ekipler, su baskınlarını önlemek amacı ihtiyaç duyulan noktalarda kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniledi. Su basıncı ile ilgili sıkıntı yaşanan alanlarda çalışmalar yürütüldü.

Yıl sonuna doğru şehrin altyapı bilgilerini sayısallaştırmak için çalışma başlatıldı. Operatörler tarafından kullanılacak altyapı tespit radarı ile şehrin tüm içme suyu ve kanalizasyon ağı haritalandırılarak şehrin altyapı bilgi sistemi oluşturulacak.

2021 yılı altyapı çalışmalarında; IPA Hibe Programı çerçevesinde yer teslimi için atılan imzalar öne çıktı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “2013 yılında mutabakat zaptı imzalanarak başlatılan çalışmalarda sekteye uğrayan süreci canlandırıp hızlandırarak projeyi gerçek anlamda hayata geçirmek bizlere nasip oldu.” dedi.