Çankırı Merkez İnaçköy Konut Başvuruları Devam Ediyor

Geri

Çankırı Merkez İnaçköy Konut Başvuruları Devam Ediyor

5 Temmuz 2017

Çankırı Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile yürütülen Çankırı Merkez İnaç köy Konut Projesi kapsamında yapılan 571 konut için başvurular devam ediyor. 28 Haziran’da başlayan başvurular 21 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek.

Çankırı Merkez İnaç Köy Konut Projesi kapsamında yapılan 363 adeti 2+1, 208 adeti 3+1 olmak üzere toplamda 571 konut şehit aileleri, emekli, dul ve yetimler ile % 40 engelli vatandaşlar öncelikli olmak üzere satışa sunuldu. Mevcut konutlardan satın almak isteyen ve gerekli şartları taşıyan vatandaşlar, satışı kura yöntemi ile gerçekleştirilecek konutlar için başvuru yapabilecek. Başvurular; 21 Temmuz 2017 tarihine kadar Türkiye Halk Bankası Çankırı şubesinden kabul edilecek. Vatandaşlar, Türkiye Halk Bankası Çankırı şubesinden ve www.toki.gov.tr internet adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilir.

 

Başvuru şartları ise şöyle;

1) “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları,

2) En az %40 Özürlü Vatandaşların başvuruları,

3) Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecektir.

 

Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” ise 07 Ağustos 2017 tarihinde çekilecek.