Çankırı İmar Planı Revizyonu Askıya Çıktı

Geri

Çankırı İmar Planı Revizyonu Askıya Çıktı

17 Nisan 2015

Planlı ve yerleşim alanlarının doğru kullanılabilmesi için Çankırı-Merkez sınırları dahilinde hazırlanan revizyon imar planı, yaklaşık 1.800 hektarlık alanı kapsıyor. 27 Ekim 2014’te ihale edilen yeniden yapılanma planı, araştırma analizlerinin tamamlanması ile birlikte Belediye’ye teslim edilmesinin ardından Belediye Meclisinin 2 Nisan 2015 tarih ve 95 sayılı kararı ile askıya çıkarıldı. 

Belediyenin resmi sitesi “www. cankiri.bel tr” adresinde “Meclis Kararları” bölümünün içerisinde duyurulan imar planı revizyonuna ait parsel detayları, 30 gün boyunca askıda kalacak. Şehrin revizyon planları, halkın bilgilendirilmesi için Belediye giriş katında da sergilenecek.  Parsel malikleri, bir ay boyunca askıda kalacak planlara ilişkin itirazlarını Çankırı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yazılı olarak yapabilecekler.

Şehrin konut, park, yeşil alan, ulaşım sorunları için yeni bir yapılanmaya duyulan ihtiyacın karşılanması ve Çankırı’nın yaşanabilir düzenli bir kent olabilmesi amacı ile Merkez onaylı imar planı sınırları içerisinde revizyon kararı aldıklarını belirten Başkan Dinç,  ilan edilen planların itiraz süresi sonunda kesinleşeceğini kaydetti. Dinç, “Revizyon çalışmaları sonunda Çankırı; şehrin nefes alacağı, çocukların özgürce oynayacağı, vatandaşların içerisinde yaşamaktan keyif alacağı yepyeni bir görünüm kazanacak.” ifadelerine yer verdi.