Başkan Dinç’ten Yeni Konut Hamlesi

Geri

Başkan Dinç’ten Yeni Konut Hamlesi

27 Eylül 2013

TOKİ’nin daha önce konut yaptığı Tuzlu Bağları mevkiinde kendine tahsisli kalan yaklaşık 90 bin m²’lik alanda satışa yönelik yapılacak çalışmada, öncelikli olarak yaklaşık 700 konutun ihalesi hemen gerçekleştirilerek inşasına başlanacak. 

Geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'in Çankırı ziyaretinde kendisinden 1500 konut yapımına ilişkin söz aldıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile çalışmalara hemen başladıklarını ve ilk etapta mülkiyet sorunu olmayan Tuzlu Bağları'nda TOKİ'ye tahsisli araziye yaklaşık 700 konutun yapılması için talep toplamaya başlayacaklarını söyledi. 

Konuyla ilgili makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Dinç, belediyenin 3. katında bulunan İmar Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Bürosuna başvuru yapan vatandaşlara konut seçenekleri ile ilgili alternatifler sunularak ön taleplerin toplanacağını ve oluşturulan talepler doğrultusunda ihale çalışmalarının başlatılacağını ifade etti. Başkan Dinç ayrıca alternatif alanlarda da TOKİ için çalışma yapıldığını sözlerine ekledi. 

Her insanın hayalinin başını sokacak bir evinin olması olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacağız. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın haylini gerçekleştirmek için Çankırı Belediyesi’nin hazırlıkları en üst seviyede. Satışa sunulacak konutlarımıza başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız en geç bir ay içerisinde konut tiplerini belirleyip iletirlerse biz de çalışmalara hemen başlayabiliriz. İnanın, orası bambaşka bir yer olacak. Başladıktan 18 ay sonra vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğiz. TOKİ'nin Çankırı'da yapacağı konutlarda maliyet ve ödemelerle ilgili maksimum avantajın kullandırılmasına çalışacağız.” diye konuştu.

 

"Hedefimiz; İsteyen Herkesin Ev Sahibi Olması" 

Belediye Başkanı İrfan Dinç basın toplantısının ardından belediye binası içerisinde yenileme çalışmalarının tamamlandığı 3. kattaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünü basın mensuplarına gezdirdi. Burada harita ve paftalar üzerinde imar planında yeni revizyonu yapılan bölgeler hakkında bilgi veren Başkan Dinç "Son yıllarda yaşanan konut sorununu çözmek için belediye olarak şehrin muhtelif bölgelerinde rezerv konut alanları üretmek için ciddi bir çaba gösteriyoruz. Yapraklı yolu üzerinde MKE ile Değim köyü yolu arasındaki alanda toplam 13 bin 500 konutun sığacağı şekilde imar düzenlemesi yaptık. Ayrıca Yapraklı yolunun cezaevi önündeki bölümünde yer alan karayolu da plan tadilatı ile düzeltildi. Uygulama Karayolları Bölge Müdürlüğünce önümüzdeki süreçte yapılacak. Yine üniversite kampusunun bulunduğu alanın çevresinden süt fabrikasının olduğu alana kadar planlama çalışmalarımız da sürmektedir." dedi.