Başkan Dinç “Çankırı’da Ev Sahibi Olmayan Kimse Kalmayacak”

Geri

Başkan Dinç “Çankırı’da Ev Sahibi Olmayan Kimse Kalmayacak”

26 Eylül 2013

1.Etap Hak Sahipleri Evlerine Kavuştu

 

Çankırı Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde eski Çankırı olarak bilinen bölgede başlatılan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 280 konutun kuraları düzenlenen törenle çekildi. 

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in de katılımı ile Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen kura çekilişi sonunda 1.etap hak sahipleri C tipi 3+1,  FG tipi 2+1 veya B tipi 2+1 evlerine kavuştu. 

Sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir konutlar oluşturulabilmesi için Çankırı merkezde start alan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 150 milyonluk bir yatırım olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da çok güzel şeyler olacağının altını çizerek “Benim ablalarım, annelerim, amcalarım yıkık ve dökük konutlarda yaşamaya layık değil, tertemiz ve kaliteli evlerde yaşamaya layık. Hizmetlerimizi arkadaşlarımızın gayret ve sizin dualarınızla devam ettireceğiz.  Bu şehirde imkânları doğrultusunda ev sahibi olmayan kimse kalmayacak.”ifadelerine yer verdi. Dinç ayrıca, başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile Karatekin, Mimar Sinan, Karataş ve Alibey Mahalleleri muhtarlarına teşekkürlerini iletti. 

Kısa bir konuşma yapan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ise 1. etap hak sahiplerine müjde vererek çekilişi yapılan kuralarda ödemelerde indirim uyguladıklarını açıkladı. 

TOKİ macerasının Çankırı’da çok meşakkatli geçtiğini belirten Milletvekili Av. İdris Şahin “Bıçakçı Dede’nin, Emir Karatekin’in komşularısınız” diye seslendiği hak sahiplerine daha büyük hizmetler getirmek için gayret edeceklerini belirtti. 

Böylesine önemli bir projede emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Vahdettin Özcan, kura çekilişini başlattı. Hak sahiplerinin meraklı ve heyecanlı bekleyişi arasında gerçekleşen kura çekilişinde, ismi okunan vatandaşlar noter huzurunda çektikleri kuralarla evlerini belirledi.